ISPANAKLI BÖREK NASILHAZIRLANIR

{$u.u_adi}



Malzemeler; 5 adet yufka, 1 baş soğan, 1 kg ıspanak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanış

Ispanaklı börek yapımı için ilk olarak Ispanakları temizleyerek haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda kavurun. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip biraz karıştırın ve ocaktan alın. Bir yufkayı ortadan ikiye keserek bir parçasını tezgahın üzerine yayın ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirin. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp dolayarak yerleştirin. Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine çırpılmış yumurta sürerek fırına verin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerileri kızaran ıspanaklı böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun…